Bescherm je ogen met een goede zonnebril

Omdat bescherming van je ogen enorm belangrijk is wil ik je graag informeren over de (on)mogelijkheden van een goede zonnebril. 

Uv straling, waarom een zonnebril?

Net als de huid reageren je ogen op het effect van de zon door de cellen waaruit ons lichaam is opgebouwd voortdurend te vernieuwen. Alleen raakt dat vermogen om te vernieuwen bij grote hoeveelheden UV straling uitgeput. UV-a straling kan op termijn leiden tot oogontsteking, staar en slijtage van het netvlies. Dit laatste kan leiden tot een permanente aantasting van je vermogen om te zien. 

Een zonnebril met een goede bescherming tegen UV straling is dus zeer belangrijk. De Europese normen leggen de filterkwaliteit van een zonnebril met UV bescherming vast in 5 groepen; 

  • 0 – Bij bewolkt weer of binnen
  • 1- Bij gesluierde hemel met matig licht.
  • 2 – Bij mooi weer
  • 3 – Bij hevig licht, op zee of in de bergen
  • 4 – Bij extreem hevig licht zoals in het hooggebergte. 

Het idee dat donkere zonneglazen je ogen extra bescherming bieden is onzin. Het gaat vooral om de kwaliteit van het zonneglas. 

Kom langs de winkel of maak direct een afspraak

Zonnebril op sterkte

Ook als je een bril draagt wil je in de zon goed kunnen zien en je ogen beschermen. De moderne fabricage van glazen maken montage mogelijk in bijna alle merkzonnebrillen en al dan niet met leesgedeelte. Het grote voordeel is dan dat de zonnebril net zo kijkt als je gewone bril. Kom naar de winkel voor meer informatie over de mogelijkheden. 

Kleuren

Voor een zonnebril hebben we een uitgebreid assortiment aan kleuren. Ook zijn er contrastverhogende tinten mogelijk die ervoor zorgen dat je meer details kan onderscheiden. Denk bijvoorbeeld aan skieen onder een bewolkte hemel, de lijnen van de tennisbaan die niet meer goed zichtbaar zijn. Voor elke weersgesteldheid en acitiviteit is er een contrastkleur verkrijgbaar. Mocht mijn uitgebreide assortiment nóg niet voldoende zijn dan is er zelfs de mogelijkheid om een kleur te laten maken. In de winkel vertellen we je graag meer over alle mogelijkheden. 

Kom langs de winkel of maak direct een afspraak

Polariserende glazen

Licht is opgebouwd uit verticale en horizontale stralen en vooral deze laatste zorgen voor een schitterend en verblindend effect op water, sneeuw of een nat wegdek. Gepolariseerde glazen beschikken over een speciaal filter dat de horizontale stralen tegenhoudt. Dit zorgt voor een contrastrijk beeld met heldere kleuren zonder vervelende schitteringen. 

De voordelen zijn:

  • Het elimineren van schitteringen, zodat er minder snel vermoeidheid optreedt.
  • Bescherming tegen UV-A en UV-B licht.
  • Ze bieden een zichtbaar contrastrijker beeld.
  • Uitermate geschikt voor mensen met lichtgevoelige ogen.

Coatings

Los van de kleur en een polarisatiefilter is er ook nog de mogelijkheid om coatings aan te brengen op het zonneglas. Een hele belangrijke is ontspiegeling aan de achterkant van het glas. Dit gaat niet alleen schitteringen tegen maar voorkomt daarmee ook dat er alsnog schadelijk UV licht het oog bereikt. Ontspiegelingen zijn er in diverse soorten. Aan de voorkant van het glas is het ook mogelijk om een spiegelcoating aan te brengen. Hierdoor kan nog minder zonlicht het oog bereiken. Dit heeft grote voordelen op het water (rust) en met bergsporten. Ook uit modieus oogpunt word hier wel voor gekozen. Nadeel is dat het met autorijden in een tunnel te donker kan zijn. In de winkel vertellen we je graag over de mogelijkheden en soorten coatingen.

Kom langs de winkel of maak direct een afspraak

Zonnebril 7
Zonnebrillen 9
zonnebrillen 10

Van Rijn Optiek

N.G. Piersonstraat 49
1814 VB Alkmaar
Telefoon: 072-511 91 72
E-mail: info@vanrijnoptiek.nl

WhatsApp met ons

 

Openingstijden: 

Maandag     Gesloten
Dinsdag       09:30 – 17:30 uur
Woensdag   09:30 – 17:30 uur
Donderdag  09:30 – 17:30 uur
Vrijdag         09:30 – 17:30 uur
Zaterdag      09:30 – 16:00 uur

AFSPRAAK MAKEN

VOLG ONS OP INSTAGRAM

VOLG ONS OP FACEBOOK

[elfsight_facebook_feed id=”1″]

VOLG ONS OP INSTAGRAM

VOLG ONS OP FACEBOOK

[elfsight_facebook_feed id=”1″]