Nieuws

Kinder oogmeetweken!

By 19 oktober 2021 No Comments

SAMEN ZORGEN VOOR DE OGENVAN JE KIND. NU EN IN DE TOEKOMST!

ZORGWEKKKENDE GROEI VAN BIJZIENDHEID ONDER KINDEREN

Bij Van Rijn Optiek zijn we expert in kinderogen en schenken we speciale aandacht aan zichtproblemen bij de jeugd. Het afgelopen jaar hebben we veel verplicht thuis gezeten en dit heeft invloed gehad op de ogen van onze kinderen. Ze hebben veel naar beeldschermen gekeken, door het digitale onderwijs en stijgende gebruik van tablets, en er hebben minder activiteiten buitenshuis plaatsgevonden. Dit terwijl onze ogen er niet voor gemaakt zijn om veel op korte afstand te kijken én het voor de gezondheid van onze ogen belangrijk is om veel buiten te komen.

AANTAL BIJZIENDE KINDEREN MET BIJNA 400% TOEGENOMEN

De gevolgen hiervan zijn nu al zichtbaar. Bij 6-jarigen is inmiddels ruim 21 procent van de kinderen bijziend, wat een toename is van bijna 400 procent! Bij 7- en 8-jarigen is er een toename te zien van 200 procent en bij oudere kinderen is al meer dan 80 procent bijziend. Dit is zorgelijk omdat myopie progressief is: hoe jonger je bijziend bent, hoe groter de kans is dat je op latere leeftijd een ernstige oogafwijking hebt. Daarom is het belangrijk dat de ogen van kinderen regelmatig gecontroleerd worden: met de juiste behandeling kunnen we de ontwikkeling van myopie afremmen en ernstige oogafwijkingen op latere leeftijd voorkomen.

Kortom:
Daarom houden wij tot en met 27 november onze Kinder oogmeetweken. Maak hier een 👉 gratis oogmeting afspraak en kom langs voor een vrijblijvende oogmeting voor je kind.

Dan zullen onze specialisten de ogen van je kind controleren en indien nodig met een passend behandeladvies komen.

Klik hier voor het maken van een gratis oogmeting afspraak voor je kind.

We kijken graag met u mee, dus kom vooral langs voor advies.

Tot snel bij Van Rijn Optiek in Alkmaar .

DE SLIMME BEHANDELING VAN TOENEMENDE BIJZIENDHEID

We hebben bij Van Rijn Optiek geïnvesteerd in revolutionaire oplossingen die de ontwikkeling van bijziendheid afremmen. Zo kunnen we samen voor de ogen van je kind zorgen – nu én in de toekomst! Afhankelijk van de leeftijd, levensstijl en snelheid van achteruitgang van het zicht van je kind zullen onze specialisten de behandelmogelijkheden met je doornemen. Hierbij zullen we ook rekening houden met het zicht van de ouders. Aangezien jijzelf een bril draagt, is de kans groot dat jouw kind ook een bril nodig heeft: myopie is namelijk erfelijk.

MiYOSMART glazen

Een van de innovatieve behandelingen waar we mee werken zijn de MiYOSMART glazen van HOYA. Met deze speciale brillenglazen wordt niet alleen het zicht gecorrigeerd, maar ze zorgen er óók voor dat de ontwikkeling van bijziendheid wordt afgeremd.  De uiteindelijke min-sterkte zal dus lager zijn dan zonder MiYOSMART!

Hoe weten we dit?

Met behulp van een speciale meting kunnen we de as-lengte van het oog meten. Dit geeft ons inzicht in de groei van het oog en zo kunnen we uitrekenen hoe het oog nog gaat vervormen. En dus: hoe slecht het zicht kan worden.

De MiYOSMART glazen verbeteren
het zicht terwijl tegelijkertijd de achteruitgang van de ogen geremd wordt. Hier hebben we veel vertrouwen in! Gaan de ogen toch binnen een jaar hard achteruit? Dan zijn de nieuwe glazen gratis.

NEEM EEN KIJKJE IN ONZE WINKEL

Van Rijn Optiek

Author Van Rijn Optiek

More posts by Van Rijn Optiek